.

For sjette gang arrangeres heldagskonferansen Seafood Talks i Oslo sentrum, tirsdag 11. november 2025.

Årets tittel er  Fra ord til handling. Hvordan lykkes? 

Seafood Talks 2025 vil gi innsikt og oversikt. Med et knallsterkt faglig og sosialt program bygger vi bro mellom oppdrettere på land og i sjø, leverandører, forskningsmiljøer,  forvaltning og politikere, og spør:  Hvor er vi, hvor skal vi og hva må til for å lykkes?

Som alltid vil møteplassen være i sentrum. Det er jo også sammen vi tar næringen videre!

Velkommen til Oslo tirsdag 11. november i rammene til Hotel Bristol.

 

Meld deg på i dag for å sikre plass.

Konferanseavgift 5800,- eks mva.
Rabatterte priser ved gruppebestilling

 

 

Inkludert i konferansepakke:

  • – Fagkonferanse 10:00-17:00
  • – Skriftlig statusrapport pr. november 2025 for lukket matfisk på land og i sjø samt HTH, verden over
  • – Tilgang på slides/pdf-foredrag i etterkant
  • – Kaffe og pauseserveringer gjennom dagen
  • – Lunsj-bufeet
  • – Festmiddag m/aperitiff og lett underholdning fra 18:30
  • – Sosialt utover kvelden med egen bar på Bristol.

Er du student og ønsker å delta? Ta kontakt med oss.

Vi belyser alle sider av norsk oppdrettsproduksjon i dag – fra tradisjonell til nye løsninger som laks på land, lukket/semilukket og nedsenket i sjø og til havs. Vi vil også se på muligheter som nye globale trender kan gi. Særlig fokus i år vil være på leverandørleddet som har en nøkkelrolle i fortsettelsen. Og som alltid; Næring møter politikk!

Se årets knallsterke program her. 

Vi har invitert næringsaktører, leverandører, forskere og politikere til å svare på hvordan vi går “fra ord til handling”. Fokus på nye teknologier som landbasert, lukket og Havbruks til havs.

EKSTRA: Frokostmøte i samarbeid med Norsk Industri fra ca. 08:30-09:30 samme dag. Tema i år blir lukket havbruk.

 

Program

Se årets knallsterke program! Vi har invitert næringsaktører, leverandører, forskere og politikere til å svare på hvordan vi går "fra ord til handling". Fokus på nye teknologier som landbasert, lukket og Havbruks til havs.

Som i fjor blir det eget HTH-frokostmøte i samarbeid med Norsk Industri fra 08:00-0930 samme dag. Hjertelig velkommen!
Se program (pdf):
Program 2025

Hotelbestilling

Hotel Bristol midt i Oslo sentrum er kåret til Norges ledende hotell. Vi tilbyr konferansedeltakere rom til rabatterte priser.

Ta kontakt med hotellet direkte på telefon 22826030 eller på e-post til post@bristol.no om du lurer på noe.

Bestilling under:
Bestill rom

Profilering

Ønsker dere å vise dere litt ekstra frem? Ta kontakt med oss for informasjon om stand, materiell og priser. Dette er en begrenset mulighet og lurt å være tidlig ute.

Arrangør kontakt

Seafood Talks AS
Therese Tande
therese.tande@norskfisk.no
mobil +4795825609

Sist oppdatert: august 2025

Program

Fra ord til handling. Hvordan lykkes?

Tirsdag 11.november, Hotel Bristol Oslo

09:00-10:00

Registrering, morgenservering og mingling.

 

10:00 Åpning

ved redaktør Thorvald Tande

10:10

Hvor er vi – hvor skal vi?

Hva er status for norsk havbruksnæring per november 2025 og hvor vi er på vei?

Vi tar for oss de ulike driftsformene i matfiskproduksjonen i dag og belyser utfordringer og muligheter gitt bærekraftig miljø, biologi og økonomi.

Hvordan vil næringen se ut om fem til ti år – gitt det vi vet i dag?

Kl. 10:10        Status for norsk oppdrettsnæring     

Vi ser nærmere på produksjonsstatus i ulike driftsformer for matfiskoppdrett på land, havbruk til havs og matfiskoppdrett i sjø (tradisjonell, lukket/semilukket og andre driftsformer som dyp drift).

Kl. 10.25           Hva med leverandørbransjen?

Status og oversikt over leverandørbransjen og sentrale utviklingstrekk.

Kl. 10.40            Fisken først!

Hva innebærer det, og hva vet vi om risiko og muligheter? Hva er hovedutfordringene knyttet til biologi og hva må til for å bli bedre?

11:00 Pause

Kaffe- og pauseservering

11:30

Live podcast med BlueTalk

Hva vet vi om investeringsbehov, produksjonskostnader og lønnsomhet i de ulike driftsformene i norsk fiskeoppdrett?
Og hva med konsekvensene av å innføre et nytt regime?

Professor Ragnar Tveterås, UiS
Eivind Helland, Blue Planet
Dag Sletmo, DNB

12:00

Fra ord til handling

Nytt regime. Nye muligheter. Nye utfordringer.
Det meste fortsetter som før, inntil videre. Hvor vi ender er fortsatt uvisst.
Hvilke utfordringer og muligheter vil et nytt forvaltningsregime innebære for bransjen?

Kl. 12.00            Næringsperspektiv

 

Kl. 12.30            Leverandørperspektiv 

13:00 Lunsj

Lunsjbufeet Hotel Bristol Oslo

14:00

Kl. 14.00            Samtale i sofaen med Fiskeri- og havministeren

En innledende samtale med Fiskeri- og havministeren om aktuelle problemstillinger og sentrale utfordringer.

Fiskeri- og havminister, Marianne Sivertsen Næss (Ap) under den muntlige spørretimen i Stortinget.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kl. 14:20            Seafood Talks spørretime

Vi speiler Stortingets spørretime og inviterer konferansedeltakerne til å stille direkte spørsmål til Fiskeri- og havministeren.
Spørsmålene må sendes inn på forhånd. Hver spørsmålsstiller får to minutter.
Dette er konferansedeltakernes anledning til å få svar på noe de lurer på, løfte viktige problemstillinger og utfordre fiskeriministeren

15:00            Oppsummering: Hva nå?

Hvilke hovedpunkter tar vi med oss videre? Hva må til for å lykkes med et nytt regime?

 

Kl. 15:15          Næring møter samfunn

Hvilke forventninger har samfunnet til næringen? Hvordan kan disse møtes, legitimeres og styrkes?

 

15:30 Pause

Kaffe- og pauseservering

16:00

Næring møter politikk

Hvordan ser partienes fiskeripolitiske talspersoner på veien videre mot et nytt forvaltningsregime for oppdrett. Hva blir det spesielt viktig å få på plass, hva må vi for all del unngå? Næring møter politikk til debatt.

De største partienes medlemmer i Næringskomiteen stiller til debatt og møter:
Alf-Gøran Knutsen, KVARØY
Gustav Witzøe, SalMar ASA
Kristin Hurum, Cermaq Group AS
Sondre Eide, EIDE Family

Debattleder: Thorvald Tande

 

17:00 Avslutning
18:30 Festmiddag

Festmiddag m/aperitif, lett underholdning og sosialt utover kvelden
Sted: Bristol Hall, Festsalen, Hotel Bristol Oslo